16 Ocak 2012 Pazartesi

Kristal Terapi

TAŞ TERAPİSİ :

•        Taş terapisinde önce aura kontrol edilir. Ondan sonra nasıl bir yol izleneceğine karar verilir.
Dikkat edilmesi gereken hususlar :

1.    Auradaki enerji dengeleri : Topraklama gerekiyor mu ?Aura vücut etrafında dengeli mi?
2.    Auradaki kirlilik derecesi : Aura soğuktur, çakralar sert ve hareketsizdir.
Önce çakraların ve auranın kabasını almak gerekir.  Fiziksel bedende (eterik) en kaba kirleri MAGNESİT emer. Koruma amaçlıda kullanılır. Ama önce kirliliği almalıdır. Magnesit kemiklere de faydalıdır.

Aurada temizlik yapmak için , Tamburlanmış kuvars kristali , blokaj varsa eğer çubuk kuvars kristali kullanılır.

Taşlarla çalışırken kıyafetin koyu renk olmaması tercih edilir. Enerji kaybı yaratabilir.

     her çakranın üzerine taş koyarak uygulama yapılır. Taşlar dengeli kullanılmalı. Üst çakralar da taş kullanılıyorsa , alt çakralar da da taş kullanılmalıdır.
     İlk yapılan terapilerde 15 dakikayı aşmamak gerekir. Terapi yapılan insanın üzerine bir müddet sonra bir şey örtülmeli.
     Terapi en az 3 seans olmalı. Terapi uygulanan şahıs cinsel ilişkide bulunmamalı. Sebebi enerji sistemine ve çakralara geçen şifa enerjilerinin iyice yerleşmeleri ve o enerjilerin ilişki sırasında yok olmamaları içindir.
     Taş terapisinde ismi ve konuyu belirleyip 1 gün öncesinde taşlarla meditasyon ve Reiki yapmak gerekir.
     Bir taş terapisi bittikten sonra aura bol bol düzeltilmelidir.
     Terapi sırasında kişi vizyon görebilir. Bağlantıyı koparmayıp soru sormak gerekir.
     Taş terapisi sırasında aura konusunda çok dikkatli olmak gerekir. Ve 8. çakra ile bağlantı yapmalıdır. ( Taşlarla ve Reikiyle )
     Terapi sırasında hangi çakraya daha çok enerji gitmesini istiyorsak kristal, rosen kuvars ve aventurin çubuklarla desteklersek daha olumlu sonuçlar alırız. Piramidin, taşların ya da çubukların sivri ucu enerjiyi göndermek istediğimiz bölgeye doğru yerleştirilmelidir.
     Taş terapisi yaparken her taşın yanına uygun bir taş koymak enerji dengesini sağlar. Taşları kristal çubuklarla beslemek çok daha başarılı olmasını sağlar.
7 Lİ TAŞ TERAPİSİ

7 li Jasper : İnsanın kendi gücünü her alanda kullanmasını öğretir.

7 li Obsidyen : Fiziksel güç sağlar. Sakin bir enerji verir.

7 li Agat : Ciddiyetin fazlasını yok eder. Neşe verir.

7 li Kalsedon : insanın ifade gücünü her alanda kullanmasını sağlar.

7 li Kuvars : Tüm çakraları düşük frekanslı duygulardan arındırarak , daha üst boyutlardan düşünce duygulara kapı açar.

7 li Sitrin : En büyük başarı reçetesi, düşünceleri arındırıyor. Mental tabakayı güçlendiriyor.

7 li Magnesit : bütün çakraları temizliyor.

TAŞLARIN ÖZELLİKLERİ

     Tamburlanmış taşlarda sahte taşlarla karşılaşma olasılığı çok azdır.
     Parlak taşların enerjiyi alıp yansıtma özelliği vardır. Yani aurayı korurlar.
TAŞLARIN TERAPİ DIŞI ÖZELLİKLERİ
     Magnesit , rosen kuvars , kuvars kristali en az 3 saat olmak üzere , steril bir bardak içinde , bol su ve güneş altında, üstü beyaz bir bez ya da kağıtla kapatılarak bekletildikten sonra , elde edilen su inceltilerek içildiğinde zayıflatıcı özelliği vardır. (Rejim programıyla birlikte uygulanmalıdır.)
     Meditasyon yaparken büyük kuvars kullanmak gerekir. Taş sol elde tutulmalıdır. Tamburlanmış olanlar tercih edilir. Ametist, Ametrin, Kuvars kristali kullanılabilir.
     Masaj yaparken kristal çubuklarla zayıf noktalara enerji gönderebiliriz.
     Çift uçlu kristallerle dengeleme yapılır.
     Ev koruması için : Aynı taştan yapılmış 4 adet kristali evinizin dört köşesine yerleştirin. Uçları yukarı gelsin. Mümkünse dibi toprağa gömülü olsun. Ve korumaya programlayın. Etkisi 3-4 hafta sürer.
     Negatif temizlik için : Stresli dönemlerde banyo küvetinin dört yanına kristal yerleştirip yıkanın. Vücutta negatif birikmişse uçları dışarı doğru , enerji toplamak için ise içeri doğru yerleştirin.
     İçme suyu temizliği için : Küçük bir küme kristali 12 saat su kabınızın içinde tutun. Kuvars enerjisi sudaki kirliliği uzaklaştırır. Suyu içtiğiniz zaman kan dolaşımınızın temizlendiğini hissedersiniz. Vitamin kullanımında bu su etkiyi arttırır. Grip başlangıcında ise bolca içerek bir korunma sağlayabilirsiniz. Aynı suyu sebze yemeklerinde, sıcak içeceklerde, el-yüz temizliğinde ve çiçekleri sulamada kullanabilirsiniz.
     Manyetik alan düzenlemesi :  Çoğumuz elektromanyetik enerjilerin içinde yaşıyoruz. Bunun sonucu negatif yönde etkilenip manyetik alanımız bozuluyor. Bunun  için evin dört köşesine en az 2,5 cm. lik tek uçlu kristaller yerleştirin. Etkisi iki haftadır.
TAŞLARIN TEMİZLİĞİ VE MUHAFAZASI
     Taşlar beyaz zemin üzerinde tutulmalıdır. Tozlanma ihtimali varsa üzerine beyaz bir bez örtülmelidir.
     Taşlar kullanım öncesi ve sonrasında bekletmeden temizlenmelidir.
Alternatif tedavi yöntemlerine duyulan ilgi, her geçen gün artıyor. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi şifa bulmak için doğadan bir umut ışığı bekliyor. Bunlardan biri de değerli taşlarla yapılan tedavi'dir. Birçok eski kültürde kristaller ve değerli taşların güçleriyle ilgili bilgilere rastlayabiliriz. İnsanlık tarihi kadar eski olan bu tedavi metodu bugün yeniden gün ışığına çıkarılmış ve çağdaş bir tarzda insanlığın hizmetine sunulmuştur.

Değerli taşların oluşumu
Tüm değerli taşların kökeni, yeryüzü çekirdeğinin sürekli hareket halindeki ve daima dış yüzeye ulaşmaya çalışan erimiş magmasına dayanır. Bu kızgın kütlenin sadece küçük bir kısmı volkanik faaliyet ve lav akışı meydana getirir ve magma, çoğunlukla gezegenin alt tabakasındaki yeraltı çatlaklarına akar. Bu erimiş kaya ve mineraller kütlesine, kaynayan sular, buhar ve gazlar da eşlik eder. Bunlar soğurken bu yarıklarda biriken birçok mineralle birleşerek, kristalleri ve değerli taşları meydana getirirler. Oluşum ve gelişimlerini milyonlarca yılda tamamlayan bu değerli taşlar, sürekli olarak içlerine, güçlü elektromanyetik enerji de depolarlar. İşte insanları şifalandıran şey, taşların içindeki mineral yapılarıyla birleşmiş olan bu elektromanyetik güçtür.

Kuvars Kristalleri
Taşlarla terapide kuvars kristallerinin yeri çok büyüktür. Birçok kişi, tüm kaya kristallerinin aynı kuvars türü olmaları nedeniyle, büyüklükleri, renkleri ya da biçimleri ne olursa olsun, hemen hemen aynı tarzda iş göreceklerini varsayar. Bu varsayım yanlıştır. Halbuki her bir kristal ayrı kimliğe ve niteliğe sahiptir ve bireysel olarak iş görür. Her bir kristalin kendine ait bir notası ya da sesi vardır. Herhangi bir kişi kristal seçerken, bu işitilmez nota vasıtasıyla belirli bir kristale doğru çekilir.

Kristaller, erkek ve dişi olarak ikiye ayrılır. En dikkati çeken kristal pozitif ya da erkek olanıdır. Çünkü bunların görünüşleri çok berraktır ve yoğun enerji yayarlar. Bu da onları, doğal şifa alanında etkili kılar.

Erkek kuvars kristal, berrak oluşu nedeniyle, zihinsel karışıklık ve karamsarlık yaşayan kişiler üzerinde, olumlu bir etki yapar. Ayrıca insan üzerinde uyarıcı, eyleme geçirici bir etki de yapar. Onun için bu tür pozitif ya da erkek kristaller, dürtü ya da eylemin gerekli olduğu, özellikle fiziksel yorgunluğun ve zihinsel karışıklığın sorun olduğu durumlarda yararlıdır.

Dişi kuvars kristal ise, donuk (saydam olmayan) bir yapıya sahiptir. Güzel bir görünüme sahip olmamasına rağmen benzersiz özelliklere sahiptir. Herhangi bir kişi, aşırı zihinsel, duygusal ya da fiziksel faaliyetin sonucu migren gibi aşırı bir başağrısı çekiyorsa, bir dişi negatif kristal, böyle bir gerilimi azaltmaya yardımcı olur.

Bir de salkım şeklinde kaya kuvars kristalleri vardır. Bunların çoğu, erkek ve dişi kristallerin bir karışımıdır. Tamamen erkek enerjisine sahip salkımlar ise çok etkili güç alanlarına sahiptirler. Şifacılar için güçlü destekleyici enerji yayarlar. Öte yandan, tamamen dişi enerjiye sahip salkımlar ise, vizyon görme ve sezgi yeteneklerini geliştirmek için kullanılabilir. Bu tür salkım oluşumlar çok güçlü elektromanyetik enerji üreteçleridir. Çevrelerinde bulunan herhangi bir kişinin enerji alanını güçlendirirler.

Ametist (mor renkli) kuvars kristalleri ise, son derece güzel ve güçlü enerji yayan kristallerdir. Bu tür salkımlar tedavi odasına yerleştirildiklerinde, güçlü, arındırıcı bir enerji yayarak, hem şifacıyı hem de hastayı uyarırlar. Eğer tahriş edici bir cilt hastalığından rahatsızlık duyuyorsanız, hasta bölgenin üzerine, sivri ucu aşağı gelecek şekilde bir ametist salkımı yerleştirin. Çok geçmeden büyük bir rahatlama duyacaksınız.

Bir Kristali Arındırma
Gereksiniminize uygun bir kaya kristalini seçtikten sonra, onu herhangi bir amaçla kullanmadan önce, belirli hazırlık aşamalarından geçirmeniz gerekir. İlk olarak kristalin fiziksel olarak temizlenip arındırılmasıdır. Kristaller ilk kazılıp çıkarıldıklarında üzerlerinde çeşitli mineral madde şekillerinden oluşan bir kabuk bulunur. Bu kabuğun giderilmesi için kristal, oksalik asit banyosuna yatırılır. Bu işlemden sonra kristallere birçok kişi tarafından dokunulur ve her bir kişi de bu kristal üzerinde kendi zihinsel ya da duygusal tesirlerini bırakır. İkinci olarak oksalit asit artıklarıyla birlikte, istenmeyen titreşimleri yok etmek için, kristal birkaç gün boyunca doğal deniz tuzunun içinde tutulur. Kristal, deniz tuzu yatağından parlak ve temiz bir biçimde çıkar. Üçüncü işlem ise, kristalin soğuk ve temiz bir suda durulanmasıdır. Artık bu andan itibaren diğer insanların kristalinizi ellemelerine izin vermeyin.

Kristali Faaliyete Geçirme
Eğer kristalinizden, bu güç kaynağından yararlanmak istiyorsanız sonra onu düşüncelerinizle, duygularınızla yüklemelisiniz (şarj etmelisiniz) Beş dakika boyunca ona sevgi düşüncesi projekte edin. Ayrıca kristalinizi evrensel amaca adayın. Bunun için şöyle diyebilirsiniz. "Bu kristali evrensel amaca adıyorum. Bu andan itibaren, onun enerjilerini tüm canlılara yararlı olabilmek için kullanmaya söz veriyorum. Çünkü ben Yaratıcı Kaynak ile Bir'im; bundan dolayı tüm yaşam formlarıyla da Bir'im. Şimdi bu kristalin içindeki yaşam enerjisini, evrensel amaca hizmette kullanılabilmesi için faaliyete geçiriyorum." Temizlenmiş ve şarj edilmiş olan kristalinizi, çeşitli ruhsal nedenlerden dolayı dengesiz çalışan veya tıkalı olan şakraları açmak için kullanabilirsiniz.
KRİSTAL TERAPİ-2

Değerli Taşlar ve Terapik Etkileri
Kuvarsların yanında tüm değerli taşların da şifa gücü vardır. Takı olarak kullanıldıkları zaman, bunların elektromanyetik güçleri, eterik beden denen, dış enerji alanını güçlendirir.

Agat: Vücutta tansiyon dengeleyicidir. Üriner sistemin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Aklı ve vücudu güçlendirir. Kişiyi cesaretlendirir. Lenflerin sirkülasyonunu rahatlatır. Güçlü bir terapik özelliğe sahiptir.

Akuamarin: Güven, denge ve ahenk sembolüdür. Solunum problemleri ile savaşır. Hafızayı güçlendirir. Sinirleri yatıştırır. Neşe, huzur ve aşk taşıyıcıdır. Özellikle meditasyona uygundur.

Ametist: Pozitif enerji yüklü bir kristaldir. Taşıyan kişiye de bu yükü aktarır. Beyin gücünü yükseltir. Kan temizleyicidir. Negatif enerjilerimizi dışarı boşaltarak huzurlu ve zinde olmamızı sağlar. Pembe kuvars ile birlikte kullanıldığında aklı güçlendirir ve kalbi korur.

Aventurin: Korkuları yenmede ve yaşlılıkla mücadelede etkilidir. Zihinsel karmaşayı ve stresi azaltır. Neşe taşı da denir. Sakinlik ve yaşama sevinci sunar.

Aytaşı: Duru görü ve sezgi hassalarını geliştirmek için kullanılır.

Hematit: Kan dolaşımı düzeninin sağlıklı olmasına yardımcıdır. Enerji kaynağıdır. Solunum yolları üzerinde olumlu etkileri vardır.

Jasper: Sindirim sistemine iyi gelir. Endokrin sistemine denge getirir. Karaciğer ve safrakesesini güçlendirir. Sağlıklı ve güçlü olmamızı sağlar. Fiziksel direncimizi arttırır.

Kaplan Gözü: Sinirsel spazmları ve baş ağrılarını hafifletir. Sindirim üzerine mükemmel etkilidir. Negatif enerjiden korur.

Kuvars Kristali: Vücudumuzdaki zihinsel, bedensel ve ruhsal düzeyimizi arttırıcı enerji üretir. Ortamdaki tüm negatiflikleri geri iter. Meditasyon için çok uygundur.

Krizopras: Sinirsel gerilimleri yok eder. Fiziksel, zihinsel heyecan durumlarında sakinlik verir. Neşe ve huzur sağlar.

Malahit: Korku ve şüpheleri yok eder. Karaciğer ve dalağın işlevlerine yardımcıdır. Fiziksel ağrıları azaltıcı ve radyasyondan koruyucudur. Uyumayı kolaylaştırır. Zihni ve vücudu canlandırır. Dengeleyicidir.

Mavi Kuvars: Tiroit ve metabolizma dengeleri üzerinde güçlendiricidir. Öksürük azaltıcı ve ateş düşürücüdür. Zihin açıklığı ve güven duygusu sunar. Cinsel problemlere iyi gelir.

Obsidyen: Özellikle çok hassas kişilere karşı koruyucu özelliği vardır. Zihinde oluşan heyecan duygularını engeller. Fiziksel zeminde espri gücünü arttırır. Negatif durumları yok edicidir. Stresi azaltır. Terapi yönü çoktur.

Pembe Kuvars: Stres giderici olup, hata duygularını, korkuyu ve öfkeyi azaltır. Negatif enerjiden koruyucudur. Ruhun inceliğinin sembolüdür. Huzur ve duygu yüklüdür. Sevgi taşıdır.

Rodonit: Vücudun sağlıklı gelişmesine yardımcı olur. Kan dolaşımını dengeler. Psikolojik olumsuzluklardan kurtarıcı ve cesaret arttırıcıdır.

Rutilat Kuvarsı: Depresyonu azaltır. Enerji kaynağıdır. Özellikle meditasyona uygundur. Negatif enerjiden korur.

Sitrin Kuvarsı: Vücudumuzun tüm dokularıyla etkileşerek güçlendirir. Karaciğer ve safrakesesi işlevlerine yardımcıdır. Toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Cilde serinlik ve sadelik sunar. Cilt hastalıklarına karşı koruyucudur. Görme bozukluklarına iyi gelir. İçimizdeki gücün sembolüdür.

Sodalit: Troid metabolizmasının dengesini sağlar. Güven sağlayarak hata riskini azaltır. Zihin açıklığı ve sakinlik verir.

Topaz (Sitrin): Telepati yeteneğini arttırır. Neşe ve hoşnutluğu uyaran bir taştır.

Tormalin: Vücudu ve zihni güçlendirir. Negatif şartları ve korkuyu uzaklaştırır. Çok güçlü bir koruyucu özelliği vardır. İlham verici ve konsantrasyon sağlayıcıdır.

Kristal terapi, zihin ve bedende iyileşmeler kaydetmek için doğal taşların kullanılması ile uygulanır. Doğal taşlar sadece zihinsel ve bedensel şifa vermekle kalmaz, aynı zamanda ruhsal gelişimi sağlayan enerjiler de yayar.
Doğal taşların güçlü enerjileri, oluşum süreçlerinin milyonlarca yıla yayılmasından ve bu süreçte birçok enerjiyi bünyelerine almalarından kaynaklanmaktadır. Her taşın farklı enerji titreşimi ve farklı etkileri vardır. Dolayısıyla doğal taşları üzerinde taşıyan kişiler onların bu enerjilerinden etkilenirler, ayrıca bir mekanda bulunan doğal taşlar da, hem mekanı hem orada bulunan kişileri etkilerler.

Doğadaki her canlının ve her maddenin bir enerjisi olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Chakra ve meridyenlerimizdeki blokajlar enerji akışımızı dengesizleştirir ve bu dengesizlik, fiziksel, zihinsel veya ruhsal olarak mutlaka kendini gösterir. Diğer terapi türlerinde de olduğu gibi kristal terapide de, kişinin enerjisi dengelenerek şifa verilir. Ancak bu terapide enerji dengelemesi, doğal taşların enerjisinden yararlanılarak yapılır. Enerji blokajı ortadan kalkınca fiziksel ve zihinsel iyileşmeler görülür.

Doğal taşları enerji dengenizi sağlamak için kullanabileceğiniz gibi, istediğiniz her konuda sizi destekleyen enerjiler vermesini için de kullanabilirsiniz. Bunun için uygun taşı alıp programlamanız ve üzerinizde taşımanız, evinizde veya ofisinizde bulundurmanız yeterli olacaktır.

Doğal taş ve kristal kullanımında en önemli unsur onların arındırılması, üzerlerindeki istenmeyen enerjilerin temizlenmesidir. Kristale dokunan kişi üzerinde kendi enerji artıklarını bırakır, dolayısıyla negatif enerjilere maruz kalmamak için taşınıza başkalarının dokunmasına izin vermemeli ve siz de başkasının taşına dokunmamalısınız. Böyle bir durumda taşınızı yeniden arındırmak ve programlamak zorunda kalırsınız. Taşların belli zaman aralıklarıyla temizlenmesi de önemlidir, çünkü sizi olumsuz enerjilerden koruyan taşınız zamanla negatif enerjileri içine hapsedecek ve arındırılmazsa bu enerjiyi size yansıtacak ve zarar verecektir.

Deniz tuzu kullanarak ve toprağa gömerek temizleme en çok kullanılan arındırma yöntemleridir. Doğal taş veya kristalleri, içine deniz tuzu eklenmiş suda bir gece beklettikten sonra birkaç dakika akan suyun altında tutarak arındırabilirsiniz. Taşlarınızı toprağa gömüp 12 saat beklettikten sonra çıkararak, kısa bir süre yine akan suyun altında tutarak da arındırabilirsiniz 
8th - Soul Purpose ... 272.20 Hz

7th - Crown ... 172.06 Hz

6th - Third Eye ... 221.23 Hz

5th - Throat ... 141.27 Hz

4th - Heart (Same as OM) ... 136.10 Hz

3rd - Solar Plexus ... 126.22 Hz

2nd - Sacral ... 210.42 Hz

1st - Root ... 194.18 Hz

1.    Kristal terapisine daha önce mistik kısaca değinmişti ben biraz daha detay wermek istedim...Eğer daha önce değinen olduysa bakındım ama göremedim kusura bakmasın yazan arkadaş...
  Alternatif tedavi yöntemlerine duyulan ilgi, her geçen gün artıyor. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi şifa bulmak için doğadan bir umut ışığı bekliyor. Bunlardan biri de değerli taşlarla yapılan tedavi'dir. Birçok eski kültürde kristaller ve değerli taşların güçleriyle ilgili bilgilere rastlayabiliriz. İnsanlık tarihi kadar eski olan bu tedavi metodu bugün yeniden gün ışığına çıkarılmış ve çağdaş bir tarzda insanlığın hizmetine sunulmuştur.

Değerli taşların oluşumu
Tüm değerli taşların kökeni, yeryüzü çekirdeğinin sürekli hareket halindeki ve daima dış yüzeye ulaşmaya çalışan erimiş magmasına dayanır. Bu kızgın kütlenin sadece küçük bir kısmı volkanik faaliyet ve lav akışı meydana getirir ve magma, çoğunlukla gezegenin alt tabakasındaki yeraltı çatlaklarına akar. Bu erimiş kaya ve mineraller kütlesine, kaynayan sular, buhar ve gazlar da eşlik eder. Bunlar soğurken bu yarıklarda biriken birçok mineralle birleşerek, kristalleri ve değerli taşları meydana getirirler. Oluşum ve gelişimlerini milyonlarca yılda tamamlayan bu değerli taşlar, sürekli olarak içlerine, güçlü elektromanyetik enerji de depolarlar. İşte insanları şifalandıran şey, taşların içindeki mineral yapılarıyla birleşmiş olan bu elektromanyetik güçtür.

Kuvars Kristalleri

Taşlarla terapide kuvars kristallerinin yeri çok büyüktür. Birçok kişi, tüm kaya kristallerinin aynı kuvars türü olmaları nedeniyle, büyüklükleri, renkleri ya da biçimleri ne olursa olsun, hemen hemen aynı tarzda iş göreceklerini varsayar. Bu varsayım yanlıştır. Halbuki her bir kristal ayrı kimliğe ve niteliğe sahiptir ve bireysel olarak iş görür. Her bir kristalin kendine ait bir notası ya da sesi vardır. Herhangi bir kişi kristal seçerken, bu işitilmez nota vasıtasıyla belirli bir kristale doğru çekilir.



Kristaller, erkek ve dişi olarak ikiye ayrılır. En dikkati çeken kristal pozitif ya da erkek olanıdır. Çünkü bunların görünüşleri çok berraktır ve yoğun enerji yayarlar. Bu da onları, doğal şifa alanında etkili kılar.
Erkek kuvars kristal, berrak oluşu nedeniyle, zihinsel karışıklık ve karamsarlık yaşayan kişiler üzerinde, olumlu bir etki yapar. Ayrıca insan üzerinde uyarıcı, eyleme geçirici bir etki de yapar. Onun için bu tür pozitif ya da erkek kristaller, dürtü ya da eylemin gerekli olduğu, özellikle fiziksel yorgunluğun ve zihinsel karışıklığın sorun olduğu durumlarda yararlıdır.

Dişi kuvars kristal ise, donuk (saydam olmayan) bir yapıya sahiptir. Güzel bir görünüme sahip olmamasına rağmen benzersiz özelliklere sahiptir. Herhangi bir kişi, aşırı zihinsel, duygusal ya da fiziksel faaliyetin sonucu migren gibi aşırı bir başağrısı çekiyorsa, bir dişi negatif kristal, böyle bir gerilimi azaltmaya yardımcı olur.

Bir de salkım şeklinde kaya kuvars kristalleri vardır. Bunların çoğu, erkek ve dişi kristallerin bir karışımıdır. Tamamen erkek enerjisine sahip salkımlar ise çok etkili güç alanlarına sahiptirler. Şifacılar için güçlü destekleyici enerji yayarlar. Öte yandan, tamamen dişi enerjiye sahip salkımlar ise, vizyon görme ve sezgi yeteneklerini geliştirmek için kullanılabilir. Bu tür salkım oluşumlar çok güçlü elektromanyetik enerji üreteçleridir. Çevrelerinde bulunan herhangi bir kişinin enerji alanını güçlendirirler.

Ametist (mor renkli) kuvars kristalleri ise, son derece güzel ve güçlü enerji yayan kristallerdir. Bu tür salkımlar tedavi odasına yerleştirildiklerinde, güçlü, arındırıcı bir enerji yayarak, hem şifacıyı hem de hastayı uyarırlar. Eğer tahriş edici bir cilt hastalığından rahatsızlık duyuyorsanız, hasta bölgenin üzerine, sivri ucu aşağı gelecek şekilde bir ametist salkımı yerleştirin. Çok geçmeden büyük bir rahatlama duyacaksınız.

Bir Kristali Arındırma
Gereksiniminize uygun bir kaya kristalini seçtikten sonra, onu herhangi bir amaçla kullanmadan önce, belirli hazırlık aşamalarından geçirmeniz gerekir. İlk olarak kristalin fiziksel olarak temizlenip arındırılmasıdır. Kristaller ilk kazılıp çıkarıldıklarında üzerlerinde çeşitli mineral madde şekillerinden oluşan bir kabuk bulunur. Bu kabuğun giderilmesi için kristal, oksalik asit banyosuna yatırılır. Bu işlemden sonra kristallere birçok kişi tarafından dokunulur ve her bir kişi de bu kristal üzerinde kendi zihinsel ya da duygusal tesirlerini bırakır. İkinci olarak oksalit asit artıklarıyla birlikte, istenmeyen titreşimleri yok etmek için, kristal birkaç gün boyunca doğal deniz tuzunun içinde tutulur. Kristal, deniz tuzu yatağından parlak ve temiz bir biçimde çıkar. Üçüncü işlem ise, kristalin soğuk ve temiz bir suda durulanmasıdır. Artık bu andan itibaren diğer insanların kristalinizi ellemelerine izin vermeyin.

Kristali Faaliyete Geçirme
Eğer kristalinizden, bu güç kaynağından yararlanmak istiyorsanız sonra onu düşüncelerinizle, duygularınızla yüklemelisiniz (şarj etmelisiniz) Beş dakika boyunca ona sevgi düşüncesi projekte edin. Ayrıca kristalinizi evrensel amaca adayın. Bunun için şöyle diyebilirsiniz. "Bu kristali evrensel amaca adıyorum. Bu andan itibaren, onun enerjilerini tüm canlılara yararlı olabilmek için kullanmaya söz veriyorum. Çünkü ben Yaratıcı Kaynak ile Bir'im; bundan dolayı tüm yaşam formlarıyla da Bir'im. Şimdi bu kristalin içindeki yaşam enerjisini, evrensel amaca hizmette kullanılabilmesi için faaliyete geçiriyorum." Temizlenmiş ve şarj edilmiş olan kristalinizi, çeşitli ruhsal nedenlerden dolayı dengesiz çalışan veya tıkalı olan şakraları açmak için kullanabilirsiniz.
Değerli Taşlar ve Terapik Etkileri
 Kuvarsların yanında tüm değerli taşların da şifa gücü vardır. Takı olarak kullanıldıkları zaman, bunların elektromanyetik güçleri, eterik beden denen, dış enerji alanını güçlendirir.

Agat: Vücutta tansiyon dengeleyicidir. Üriner sistemin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Aklı ve vücudu güçlendirir. Kişiyi cesaretlendirir. Lenflerin sirkülasyonunu rahatlatır. Güçlü bir terapik özelliğe sahiptir.

Akuamarin: Güven, denge ve ahenk sembolüdür. Solunum problemleri ile savaşır. Hafızayı güçlendirir. Sinirleri yatıştırır. Neşe, huzur ve aşk taşıyıcıdır. Özellikle meditasyona uygundur.

Ametist: Pozitif enerji yüklü bir kristaldir. Taşıyan kişiye de bu yükü aktarır. Beyin gücünü yükseltir. Kan temizleyicidir. Negatif enerjilerimizi dışarı boşaltarak huzurlu ve zinde olmamızı sağlar. Pembe kuvars ile birlikte kullanıldığında aklı güçlendirir ve kalbi korur.

Aventurin: Korkuları yenmede ve yaşlılıkla mücadelede etkilidir. Zihinsel karmaşayı ve stresi azaltır. Neşe taşı da denir. Sakinlik ve yaşama sevinci sunar.

Aytaşı: Duru görü ve sezgi hassalarını geliştirmek için kullanılır.

Hematit: Kan dolaşımı düzeninin sağlıklı olmasına yardımcıdır. Enerji kaynağıdır. Solunum yolları üzerinde olumlu etkileri vardır.

Jasper: Sindirim sistemine iyi gelir. Endokrin sistemine denge getirir. Karaciğer ve safrakesesini güçlendirir. Sağlıklı ve güçlü olmamızı sağlar. Fiziksel direncimizi arttırır.

Kaplan Gözü: Sinirsel spazmları ve baş ağrılarını hafifletir. Sindirim üzerine mükemmel etkilidir. Negatif enerjiden korur.

Kuvars Kristali: Vücudumuzdaki zihinsel, bedensel ve ruhsal düzeyimizi arttırıcı enerji üretir. Ortamdaki tüm negatiflikleri geri iter. Meditasyon için çok uygundur.

Krizopras: Sinirsel gerilimleri yok eder. Fiziksel, zihinsel heyecan durumlarında sakinlik verir. Neşe ve huzur sağlar.

Malahit: Korku ve şüpheleri yok eder. Karaciğer ve dalağın işlevlerine yardımcıdır. Fiziksel ağrıları azaltıcı ve radyasyondan koruyucudur. Uyumayı kolaylaştırır. Zihni ve vücudu canlandırır. Dengeleyicidir.

Mavi Kuvars: Tiroit ve metabolizma dengeleri üzerinde güçlendiricidir. Öksürük azaltıcı ve ateş düşürücüdür. Zihin açıklığı ve güven duygusu sunar. Cinsel problemlere iyi gelir.

Obsidyen: Özellikle çok hassas kişilere karşı koruyucu özelliği vardır. Zihinde oluşan heyecan duygularını engeller. Fiziksel zeminde espri gücünü arttırır. Negatif durumları yok edicidir. Stresi azaltır. Terapi yönü çoktur.

Pembe Kuvars: Stres giderici olup, hata duygularını, korkuyu ve öfkeyi azaltır. Negatif enerjiden koruyucudur. Ruhun inceliğinin sembolüdür. Huzur ve duygu yüklüdür. Sevgi taşıdır.

Rodonit: Vücudun sağlıklı gelişmesine yardımcı olur. Kan dolaşımını dengeler. Psikolojik olumsuzluklardan kurtarıcı ve cesaret arttırıcıdır.

Rutilat Kuvarsı: Depresyonu azaltır. Enerji kaynağıdır. Özellikle meditasyona uygundur. Negatif enerjiden korur.

Sitrin Kuvarsı: Vücudumuzun tüm dokularıyla etkileşerek güçlendirir. Karaciğer ve safrakesesi işlevlerine yardımcıdır. Toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Cilde serinlik ve sadelik sunar. Cilt hastalıklarına karşı koruyucudur. Görme bozukluklarına iyi gelir. İçimizdeki gücün sembolüdür.

Sodalit: Troid metabolizmasının dengesini sağlar. Güven sağlayarak hata riskini azaltır. Zihin açıklığı ve sakinlik verir.

Topaz (Sitrin): Telepati yeteneğini arttırır. Neşe ve hoşnutluğu uyaran bir taştır.

Tormalin: Vücudu ve zihni güçlendirir. Negatif şartları ve korkuyu uzaklaştırır. Çok güçlü bir koruyucu özelliği vardır. İlham verici ve konsantrasyon sağlayıcıdır.
1.    Chakra taşları ve renkleri

Muladhara Chakra: 1 inci Çakra. Rengi kırmızıdır. Taşları lal, siyah obsidiyen, dumanlı kuvars kristalidir.

İfade tarzı: Pozitif duyguların sıcak ifadesi, negatif duygularınsa kızgınlık ifadesini dile getirir. (Rengin titreşimsel etki yaydığı bölge çene ve dudaklardır)

Svadisthana Chakra: 2 inci Çakra. Rengi turuncudur. Taşları kaplan gözü, akiktir.

İfade tarzı: Enerji potansiyelini arttırır. Pozitif anlamda güven negatif olarak ise sıkılganlık ifadesini dile getirir. (Rengin titreşimsel etki yaydığı bölge, ağız içi, dil ve diş etleri)

Manipuraka Chakra: 3.çakraRengi sarıdır. Taşları sitrin, turkuvaz, malakittir.

İfade tarzı: Uyarıcıdır. Pozitif anlamda güç ve başarı, negatif anlamda soğuk uyguların ifadesini dile getirir. (Rengin titreşimsel etki yaydığı bölge boğaz, yemek borusu)

Anahatra Chakra: 4.çakra Rengi yeşildir. Taşları malakit, yeşim, yıldız taşının yeşili, pembe kuvars kristali, turmalindir.

İfade tarzı: Fiziksel fonksiyonlarla bağlantılıdır. Pozitif anlamda dengeli, negatif anlamda ise içe dönüklüğün ifadesini dile getirir. (Rengin titreşimsel etki yaydığı bölge nefes borusu, burun)

Vsisshudha Chakra : 5.çakra Rengi mavidir. Taşları lapis, azurit, sodalit, kuvars kristalidir.

İfade tarzı: İfade şeklinizde etkileşim sergiler. Pozitif anlamda yaratıcılığın ifadesidir, negatif anlamda ise etkiler altında kalmanızın ifadesini dile getirir. (Rengin titreşimsel etki yaydığı bölge gözler )

Ajna Chakra: 6.çakra : Rengi çivit mavidir. Taşları florit mor, mavi, beyaz, parlak sarı renklerde; lapis, sodalit, sugulit, ametist, kuvars kristalidir.

İfade tarzı: Beyne hitap eder, pozitif anlamda öz güveni, negatif anlamda toplumsal bilincin ifadesini dile getirir. (Rengin titreşimsel etki yaydığı bölge üçüncü göz)

Sahrara Chakra: 7.çakra:Rengi mordur. Taşları ametist, kuvars kristali; florit, mor, mavi, parlak sarı, beyaz renklerde; ve lapistir.

İfade tarzı: Hayat fonksiyonlarına yöneliktir. Pozitif anlamda sevgiyi, negatif anlamda insanlar üzerinde hakimiyet ifadesini dile getirir. (Rengin titreşimsel etki yaydığı bölge tepe chakra)

KIYMETLİ TAŞLAR

Aksesuar chakra'lara daha fazla pırıltı katıyor.

KIRMIZI

YAKUT, LAL, KIZIL KUVARS, MERCAN

Bu taşlar kalp krizini ve zayıf dolaşımı tedavi etmek, acıyı yok etmek için kullanılır. Gençleşmeyi sağlar, stresi yatıştırır ve aşk hayatınızı destekler. Güveni ve liderliği artırdığı gibi paraya sıkıştığınız zaman yardım eder ve iş arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz! güçlendirir. Kızıl kuvars gibi pembe taşlar aile hayatinin baskıları artığı zaman enerji ve aşk sağlayarak hislerinize odaklanmanıza yardımcı olur. Kırmızı taşlar ayrıca hayatın olumlu yönlerim görmenizi sağlar.

SARI

SARI SAFİR, KAPLAN GÖZÜ, SARI KUVARS, TOPAZ

Sarı taşlardan gelen enerji sinir sistemini yönetir; yorgunluk ve sinir bozukluğun üstesinden gelmeye yardımcı olur. in uykusuzluk ve sarsıntıya iyi gelir.Demir bakımından zengin olan kaplan gözü migrenin yanı sıra cilt ve kan problemlerine yardımcı olur. Sarı taşlar sinir sistemini temizler, neşelenmenizi sağlar, başarı ve para getirir.

YEŞİL

TURMALİN, ZÜMRÜT, YEŞİM

Yeşil taşlar genel iyileştirme ve stres içindir Zümrüt uykusuzluğa ve yüksek tansiyona iyi gelir yeşim zihni açar, böbrek ve mesane rahatsızlıklarını iyileştirir. Zümrüt ve yeşim ilişkilerdeki aşırı sahiplenmenin ve arzunun üstesinden gelmeye yardımcı olur. Bu taşları takmak hırsınızı arttırır yaratıcı fikirler ortaya koyma yeteneğinizi geliştirir. Yeşil taşlar kariyerleri iletişime dayalı kişiler tarafından büyük ilgi görür çünkü yeşil dengenin ve uyumun rengidir yeşil bir taş takmak huzuru sağlar.

MAVİ

SAFİR, FİRUZE, LAPİS LAZULİ(LACİVERT TAŞ), AKUAMARİN

Mavi taşlarınhepsi zihin yeteneğin! ve yaratıcılığı güçlendirir; özellikle de safirin çok güçlü etkileri olduğuna inanılır. Hatta uykusuzluk ve sinirliliği tedavi ettiği bile düşünülür. İş ortamındaki finansal durumu iyileştirmek için de kullanılır. Akuamarin ağız ve boğaz problemlerine yardımcı olur. Lapis lazuli kabul edilmeyi ve cömertliği sağlar. Mavi taşlar ilişkilerdeki huzuru, yakınlığı ve şefkati sağlar. Yaratıcılığı etkiler ve bu yüzden yeni fikirler ortaya atmak için kullanılır.

BEYAZ

ELMAS, İNCİ, OPAL, MERCAN, AYTAŞI

Beyaz taşlar ağrıyı yatıştırmaya ve enerji toplamaya yardımcı olur. Elmas felci, iktidarsızlığı ve sarayı tedavi etmek için kullanılır; aşk hayatınızı iyileştirir. Güven sağladıkları gibi cesaret için de takılır. Ay ile bağlantılı olan inci aybaşı problemleri ve ilişkileri heyecanlı tutmak için kullanılır (Hintli gelinler mutlu bir evlilik ve dul kalmaktan korunmak için inci takar) Aytaşı akıllı yatırımları teşvik eder. Beyaz taşlar statik enerjiyi sarsar, kariyerlerin hızla ilerlemesine yardımcı olur ve insanların amaçlarına ulaşmasını teşvik eder.

1 yorum:

  1. Hocam sitenizi çok beğendik. gümüş kolye sitemiz üzerinden farklı çeşitlerde gümüş kolyelere ulaşabilirsiniz ve aynı zamanda gümüş alyans satın alabilirsiniz.

    YanıtlaSil