15 Ocak 2012 Pazar

Büyüsel Dans Yoluyla Şekil Değiştirme

Büyücülük tarihinden bu yana doğayı tanımak, onu kullanmak, doğayla iletişim kurmak temel amaç olmuştur. Gerçek şekil değiştirici olan şamanlar bu iletişimi çok daha ileri götürerek hayvan şekillerine girmeyi bile başarırlardı. Şekil değiştirmek aslında daha enerjisel bir durum. İstediğimiz hayvana odaklanıp o hayvanla bir olmaktan bahsediyoruz ve bu birlik sağlandığında enerji o kadar yoğun olurki, taklidin gücü o kadar güçlü ortaya çıkarki siz kendinizi o hayvanın enerjisine sahip hissederken, etraftakilerde sizi o hayvan olarak görür. Enerji yoğunlaştırmayla, bütünleşmeyle o hayvan olur adeta onun şekline bürünmüş olursunuz.

Öncelikle hangi hayvan olacağınıza karar vermeniz gerekiyor. En kolayı en çok ilginizi, kendinizi en çok özleştirdiğiniz hayvanı seçmektir. Hangi hayvan veya kuş sizi en çok etkiliyor? Bir hayvanat bahçesine gidin ve hayvanları gözlemleyin hangisi size en çok uyuyor? Doğadayken hangi hayvanı en çok görmek istersiniz? Hiç unutmadığınız hayvan rüyalarınız var mı? Sık sık düşlediğiniz hayvan türü var mı? Bunlara cevaplar vererek iç sesinize danışarak kendinizi en çok yakın hissettiğiniz, sıcak hissettiğiniz belki iletişiminizin en güçlü olduğunu tahmin ettiğiniz hayvanı bulun. (Güç hayvanınızı tavsiye ederim.

Hayvanı belirledikten sonra onu yakından incelemeye başlayın. Öncelikle internetten, kitaplardan, filmlerden bu hayvan hakkındaki tüm bilgileri toplayın. Nasıl yürüyor, nasıl duruyor, davranışları nasıl, başını nasıl tutuyor, yürürken ayaklarını nasıl yerleştiriyor? İyi bir gözlemle ve bilgiyle hayvanı çözmeye çalışın ve bu hareketleri sizde kendi kendinize tekrar edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder