15 Ocak 2012 Pazar

Enerji Rüzgarları

Burada anatomik karşılığı olmayan bir sistemden söz edeceğiz. Kozmik enerji, bioenerji kanallarından geçerek bedene yerleşir, fiziksel bedende yaşam gücü olarak işlevini sürdürür, yani içteki enerji ile tüm evreni kuşatan enerji -ki, biz onu dışımızda algılıyoruz- aynı özgün hayat dokusudur. Hayatta kalmayı bu enerji rüzgarlarına borçluyuz (Vayu). Bu elektro manyetik enerji rüzgarları, bulundukları bölgedeki fonksiyonlarına göre fark edilebilir.(Isı, ışık, manyetik alan gibi)

Varistha Prana denilen ve bedendeki dağılımlarına göre değişik ifade bulan 5 temel enerji akımı vardır. Bunların konumları ve işlevleri şöyledir:

1- Prana: Kalp bölgesi ve boğaz arasında yerleşmiş bulunan akımdır. Yaşam gücünün ikametgahıdır. Havayı içeri çekerek ve dışarı vererek akciğerleri çalıştırır. (Nefes almak, kendi kendine olan doğal bir oluşumdur- işte bu doğal itilime enerji rüzgarı diyoruz). Boğaz ve gırtlak faaliyetlerini düzenleyen bu bölgedeki akımlardır. Akıcı bir enerjidir, bu akıcılığından ötürü cinsellikle ilgilidir, hayattan tat almak, arzular, zevkler ve hazlar, güçlü prana-vayu rüzgarlarıdır.(Para da akan bir enerjidir, bu konuda bir bereketsizlik söz konusu ise prana rüzgarlarının aktiviteye ihtiyacı var demektir.Alış verişe dikkat edin, bu konuda bir denge tutturun, tıpkı nefes gibi. Arzulu, çalışkan dürüst ve huzurlu olun, bereket size akacaktır)

2- Udana: Boyun ve yukarısına yerleşen akımdır. Düşünmek, havayı solumak, görme gücü, besinleri bedene alma becerileri boğaz bölgesinde yerleşmiş bulunan udana-vayu ayesindedir. Aura dediğimiz alanın ışığı udanadan gelir. Görünüş, biçim ve form, dış dünya ile iletişim, bedenin dik ve diri durması bu akımın gücüdür. Hem dış dünya hem de kendimiz ile iletişim söz konusu olduğu için, psikolojik durum bu bölgedeki enerji rüzgarının yoğunluğu ile ilgilidir. Örneğin: Lüzumsuz aşırı sorumluluklar kamburluk olarak, stres boyun fıtığı olarak omurgayı eğip bükerek bedenin dik duruşunda bozukluk yaratır, bu durum Udana rüzgarının esintisi engelleniyor anlamı taşır. Yutma eylemini kontrol etmek, bakmak ve bakılanı görmek için odaklanmak, kısaca aklı kullanmak daha çok parlaklık sağlar. Karizmatik olmak, yada "Işığı olmak" güçlü Udana-vayu esintisine sahip olmak demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder